Annons från PROMIX Handelsbolag

Så lindrar du ömma bröstvårtor med luft och värme

Under amningsperioden drabbas många mammor av ömma bröst och såriga bröstvårtor. För att lindra besvär rekommenderas bland rena amningsråd att även lufta bröstvårtorna samtidigt som det brukar kännas skönt att hålla brösten varma. Annika Klingström har själv tagit fram de hjälpmedel som är bäst och berättar mer om produkterna nyblivna mammor behöver.


I trettio år har Annika Klingström drivit företaget PROMIX som producerar och säljer lättanvända och välbeprövade amningsprodukter. Annika berättar hur företaget startade och varför hon valde att arbeta med ett speciellt värmande tyg som heter FLECTALON.

Annika Klingström driver företaget PROMIX som producerar och säljer lättanvända och välbeprövade amningsprodukter.

FLECTALON är ett fodermaterial som utvecklades för att klä kuvöser till förtidigt födda barn. Tyget har tre unika egenskaper som gör det lämpligt för att hålla små barn varma. Det reflekterar kroppsvärme tillbaka till kroppen, överskottsvärme ventileras igenom och det tar inte åt sig väta.

Det var Annikas pappa som upptäckte materialet när han var på affärsresa utomlands och tog med textilen hem. När Annika själv blev mamma fick hon användning av det.

– Jag hade svårt att hitta en bra filt som mitt barn var varm nog i när vi var ute och gick på hösten men som inte blev för varmt när jag gick in om han fortfarande sov. Så jag tog fram FLECTALON-tyget och sydde några olika storlekar på filtar och testade.
Så var bollen i rullning. Annika började sy filtar till vänner och tillslut även bröstvärmare när en vän klagade över ömma bröst som behövde lindrande värme. Nu säljer PROMIX de egentillverkade bröstvärmarna i både Sverige, Norge och Australien.

– Jag och min man är båda drivna och startade ett företag kring produkterna så det blev något mer av det här än bara egenproduktion. Samtidigt har vi valt att förbli ett litet familjeföretag med ett begränsat sortiment och säljer bara det vi själva använder och vet fungerar.

PROMIX bästsäljare

PROMIX Bröstvärmare

Mammor som har ont i brösten får ofta lindring med värme. Bröstvärmare i FLECTALON är ett perfekt inlägg som lindrar smärta vid till exempel mjölkstockning.

De är smidiga och enkla att använda och lätta att tvätta. De är också nätta och bekväma utan att påverka din siluett. De går bra att använda tillsammans med amningskupor av papper eller tyg och i kombination med Nipple Ease bröstvårtsskydd.

Köp bröstvärmare här

Bröstvårtsskydd Nipple Ease

Många mammor får såriga bröstvårtor under amningsperioden. Då rekommenderas bland rena amningsråd även att man luftar bröstvårtorna och samtidigt om det känns bra håller dem varma. Det är inte så lätt men med bröstvårtsskyddet Nipple Ease och PROMIX bröstvärmare får du rätt kombination.

Nipple Ease bröstvårtsskydd vårdar, skyddar och luftar ömtåliga och såriga bröstvårtor mellan amningar. I kombination med PROMIX bröstvärmare behåller du kroppsvärmen nära brösten samtidigt som vårtorna luftas. Därför rekommenderas PROMIX bröstvärmare och Nipple Ease bröstvårtsskyddet av barnmorskor.

Köp Nipple Ease här

PROMIX bröstvärmare finns att köpa på apotek och på baby- och barnhandelsaffärer och bröstvårtsskyddet Nipple Ease finns att köpa på baby- och barnhandelsaffär. De går också att köpa via PROMIX hemsida.

Köp här!