Amningskudde

Med hjälp av en amningskudde får du rätt stöd under amningen och du slipper bli trött i armen. Dessutom hamnar barnets huvud i rätt höjd vilket kan undvika amningsproblem.


Därför vill du ha en amningskudde

En amningskudde är en stor falukorvsliknande kudde som du sätter runt din mage när du ammar. På detta sätt har du ett stöd för barnet framför dig och du slipper bli trött i armen när du håller upp barnet under amningen.

Barnet huvud hamnar i en bra höjd så att både du och barnet kan slappna av mer under amningen.

Olika storlekar

Det finns olika storlekar på amningskuddar, liten och stor. Vilken som passar dig bäst beror på dina behov.

En stor amningskudde är först och främst anpassad för tvillingar. Den lilla amningskudden räcker om du bara ska amma ett barn.

Boomarang eller falukorv?

Det finns också två olika typer av amningskudden. Den ena ser ut som en falukorv och har en smalare ändar. Den andra ser mer ut som en boomarang vilken du knyter fast kring midjan i ändsnören.

Andra användningsområden

Amningskudden kan också användas som stöd för barnet på andra sätt. Exempelvis när det ligger själv i sängen eller soffan kan du lägga ringen som ett stöd runt barnet. På detta sätt behöver du inte oroa dig att barnet ska rulla ut från soffan eller sängen.

Kudden kan också vara ett praktiskt hjälpmedel när barnet försöker lära sig att sitta.

Sy din egen amningskudde

Vid slutet av graviditeten kan väntan kännas som en evighet. Så varför inte passa på att sy din egen amningkudde? Du lär inte ha lika mycket tid sen.

amningskudde.se finns alla mått och förklaring på hur du gör.